Pozivamo Vas na jednodnevni seminar koji će Vam pomoći u izradi procjene rizika

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je Pravilnikom o obavljanju poslove zaštite na radu (NN 112/14 i 43/15) te Izmjenama i dopunama istog pravilnika (72/15) kao i povezanim propisima, utvrdilo nove kriterije za tvrtke koje zapošljavaju do uključivo 49 radnika, prema kojima poslodavac ili njegov ovlaštenik mogu samostalno izraditi Procjenu rizika za svoje potrebe sukladno Pravilniku o Procjeni rizika (članak 3., stavak 2: Procjenu rizika za vlastite potrebe može izrađivati poslodavac), s rokom prilagodbe najkasnije do 31.12.2015.  Kako od sada Procjena rizika mora odgovarati stvarnom postojećem stanju, pruža Vam se mogućnost samostalnog unošenja svih potrebnih promjena u realnom vremenu.

Procjena rizika je osnova za upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu. Procjena rizika omogućuje prepoznavanje svih opasnosti koje mogu naškoditi radnicima i uzrokovati neželjene posljedice. Ona omogućuje procjenjivanje ozbiljnosti tih posljedica i pronalaženje najprikladnijih rješenja za zaštitu od njih. Prevencija je vodeće načelo procjene rizika.  Procjena rizika je puno više od procedure, to je filozofija upravljanja sigurnošću na radu i zaštitom zdravlja radnika. Procjenjivanje rizika je način ponašanja kojim se osigurava sigurnost i zaštita zdravlja radnika. Procjena rizika je zakonska obveza slijedom Zakona o zaštiti na radu i pravilnika koji iz njega proizlaze.

Poslodavac je u zakonskoj obvezi imati procjenu rizika izrađenu u pisanom ili elektroničkom obliku, koja odgovara postojećim rizicima na radu i u vezi s radom i koja je dostupna radniku na mjestu rada. Poslodavac je obvezan utvrditi i obavljati poslove zaštite na radu u skladu s procjenom rizika, stanjem zaštite na radu i brojem radnika.

Novčanom kaznom u iznosu od 30.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac pravna osoba ako nema izrađenu procjenu rizika ili ako izrađena procjena rizika ne odgovara rizicima na mjestu rada i u vezi s radom, ili ne odgovara postojećim rizicima na radu i u vezi s radom, ili nije dostupna radniku na mjestu rada.

Savladajte potrebna znanja kroz jednodnevni seminar “Izrada procjene rizika“ i uz jednokratni trošak regulirajte zakonsku obvezu!

Rezervirajte mjesto u učionici

Seminar “Izrada procjene rizika“

Pohađanjem seminara, polaznik će dobiti znanja koja će u praksi rada koristiti prilikom izrade procjene rizika, putem sljedećih tematskih cjelina:

  • Zakon o zaštiti na radu i Pravilnik o izradi procjene rizika
  • Načela izrade procjene rizika
  • Postupci izrade procjene rizika
  • Koraci izrade procjene rizika
  • Vježbe izrade procjene rizika iz prakse
Cijena osnovnog seminara iznosi: 1800,00 kn + PDV 
990,00 kn + PDV za prijave do 31. prosinca 2016.

Trajanje: 9 školskih sati

Potvrda: Algebrina potvrda o odslušanom seminaru

Uključeno u cijenu:

  • Predavanja prema planu u učionici
  • Nastavni materijali s uključenim aktualnim propisima
  • Predložak dokumenta Procjena rizika, zapisnici, uvjerenja i potvrde
  • Priručnik: “Izrada procjene rizika“

Plan rada:

Termin Tema
08:00 – 08:10 Prijava polaznika
08:10 – 09:00 Zakon o zaštiti na radu i Pravilnik o izradi procjene rizika
09:00 – 10:30 Načela izrade procjene rizika
10:30 – 10:45 Pauza za kavu
10:45 – 12:00 Postupci izrade procjene rizika
12:00 – 13:00 Koraci izrade procjene rizika
13:00 – 13:30 Pauza za ručak
13:30 – 15:30 Vježbe izrade procjene rizika iz prakse

Što ćete naučiti?

Po završetku seminara polaznici će dobiti znanja koja će u praksi rada koristiti prilikom izrade procjene rizika, koja će odgovarati postojećim rizicima na radu i u vezi s radom. Kako je procjenjivanje rizika kontinuirani proces, polaznici će samostalno unositi promjene koje će odgovarati stvarnom postojećem stanju te na takav način izbjeći plaćanje nepotrebnih kazni.

Termini održavanja:

ZAGREB: 04.02.2017 – Ilica 242

Rezervirajte mjesto u učionici